Pyjamasar

idag fick jag på posten 7 st pyjamasar där det står alla dagarna på.

och så fick jag en napp från Mam





Vecka 25

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.




Skötbordet

Det var nog det jobbigaste skötbord någonsin att sätta ihop
tog en hel timme gjorde detta på midsommaratfonsmorgonen...


men fint blev det och en jätte fin färg...







Lite nya saker till den lille/lilla

köpte idag en åkpåse till vagnen 20:-

och köpte 1 pyjamas där det står I <3 Mummy
och en där det står

I <3 Daddy för 30:-

och ett ljust sett med kofta,byxor,skor 25:-





Alingsås

Idag efter jobbet tog jag bussen upp till Alingsås
gick in och kollade på Ica Maxi där
köpte ett paket med Newborn blöjor och våt servetter

och sen så tog jag mig en promenad upp till J hon som
jag skulle köpa Bilbarstolen av dom var väldigt trevliga
hade en liten son på 1 år och han tjötade som bara den när jag kom

så jag slösade hela 50:- på stolen och den var i ett jättefint skick
då dom bara haft den när den lille åkt bil med sin mormor och morfar


24 veckor

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).


Golvskötbord med badblja

Ett golvskötbord med badbalja och stativ av stålrör, som står på 4 hjul varav 2 är låsbara.

Det finns två hyllplan med gott om plats. Ytan är väldigt lätt att torka av och hela skötbordet förutom stativet är utfört i plast.

Smidigt när man har ett litet badrum, så kan man flytta skötbordet när det inte används.



hittade jag på blocket för 300 ska jag hämta på Måndag efter jobbet


23 veckor

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Ladda ner och skriv ut vår veckoplanerare för graviditeten!

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.



vårmarkanden

Idår inköpte jag ett par vita tights och ett par sockar till H*N där det står I <3 MOM
och idag inköpte jag en T-shirt och ett par sockar till H*N där det står I <3 DAD

jag var där med johanna idag och sen så tog vi oss en kaffedrink
och sen bar det hem orka ej gå där mera mina fötter
svullnar upp så fort

nu är jag hemma och väl skönt det hemma i en sval och kallt rum



vecka 22

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.


Loppisdagen i Åhåga

var med min svägerska idag på åhaga
jag fick en del kläder till H*N


  

  



och ett babygym



och så köpte vi nått till lilla Fanny

och så köpte jag en tröja från kina
och en sommarklänning

och igår så fick jag saker från Goboken




RSS 2.0