Vecka 9+0

Ditt barn Se hur ditt barn utvecklades förra veckan .

Grattis! Embryot inuti din kropp får ett nytt namn den här veckan - den officiella benämningen är nu foster. Fostret fortsätter att växa och ser inte längre bara ut som en rosa prick. Svansen har försvunnit och kroppsformen blir nu allt tydligare, tack vare att bålen blir längre och rätas ut ordentligt. Denna vecka är fostret ungefär 2,5 cm långt.

Växer så det knakar. Detta är en viktig period för utvecklingen av armar och ben. Benen har blivit längre, och knopparna som så småningom kommer att bli tår har börjat växa fram. Armarna har också blivit längre och börjat få en böjning vid armbågarna. Dessutom har en grundläggande struktur av händerna bildats, med fingrarna och tummen tydligt markerade. även buken utvecklas. De delar som ska bli levern, gallblåsan, mjälten och binjurarna bildas, var och en på sitt unika vis.

Full fart. Denna vecka startar "dansperioden"! Din lilla bebis har börjat röra sig energiskt, och reagerar även på stimulanser utanför din kropp, som till exempel ljud och ljus. Men du kommer inte att känna av denna aktivitet förrän någon gång mellan vecka 16 och 24.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0